Plnené kurča zgödöllö

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 05. 06. 2009

Suroviny: Pro 4 osoby - 1400g kureniec (2 ks), 100g húb, 150g kuracích alebo husacích pečienok, 100g masla, 20g soli, 3g mletého korenia, 30g petržlenovej vňate, 4 ks žemlí, 2 dl mlieka, 4 ks vejec, 1g majoránky, 200g slaniny, 0,5 dl oleja.

Postup: Huby očistíme a pokrájame na malé kocočky. Podobne nakrájame aj pečienky a oboje osmahneme na polovine množstva masla. Ochutíme soľou, mletým korením a nasekanou petrželkou. Žemle namočíme do mlieka. Žĺtky zmiešame zo zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečienkami a dobre vymačkané namočené žemle. Ochutíme soľou, korením, majoránkou a všetko premiešame. Nakoniec primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkou. Kurčatá opláchneme a zvonku i z vnútra osolíme. Rukou uvolníme kožu smerom od krku a do uvolnenéj kapsy mezi kožou a mäsom napcháme pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obložíme ňou prsia kurčiat. Takto připravené kurčatá položíme do pekáča a s trochou oleja pečieme v predhriatej rúre na 160° dozlatova. Prepečené kurčatá naporcujeme a podávame s čerstvo osmaženými hranolkami a šalátom.