Plnené jarné kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 05. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, kuracie pečienky, 2 vajcia, 3 žemle, 1 PL masla, mlieko, soľ, muškátový kvet, 1 čL nasekanej petrželky, 1 PL spařených rozsekaných žihľavových listov, olej. (Žihľavu môžeme nahradiť listovým špenátom.)

Postup: Žemle rozmočíme v mlieku, vymačkáme a premiešame s korením, vňaťou, žihľavou, soľou, rozpusteným maslom, žĺtkami a rozsekanými pečienkami. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Kurča naplníme plnkou a otvor zašijeme. Podlejeme trochou vody vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme za občasného podlievania dozlatova.