Surinamské kurča v kapuste

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 05. 06. 2009

Suroviny: 1 celé vypitvané a očištené kurča, 500g kyslej kapusty, 1 veľká cibuľa, 1 feferonka, 1 červená kápia, 1/4 lyžičky mletého zázvoru, 100g slaniny, 2 lyžice oleja, soľ.

Postup: Na oleji zapeníme nakrájenú cibuľu a pridáme ku nej kyslú kapustu aj z nálevom. Kurča naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všetkých stranách osmažiť na nakrájanej a rozškvarenéj slanine. Osmažené pridáme ku kapuste, ochutíme nakrájanou feferonkou a zázvorom a spoločn pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Nakoniec doplníme na kocočky nakrájanou očištenou kápiou a dodusíme domäkka. Podľa potreby počas dusenia podlejeme vodou a zamiešame. Podáváme s rryžou uvarenou s niekoľkými klinčekami zapichnutými v malej cibuli.