Hubovec zo šampiňónov

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 09. 06. 2009

Suroviny: 6 ks rožkov alebo žemlí, 1 cibuľa, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 1 lyžíca hrubej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžíce masla, 400 g šampiňónov, soľ, korenie, rasca.

Postup: Tvrdšie pečivo zvlhčíme mliekom, pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva a vypracujeme cesto- /nie moc husté/. Na masle osmažíme na kocočky nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme. Zmes osolíme, okoreníme a dochutíme rascou. Restujeme asi 20 minút. Potom zmes premiešame s pripraveným žemľovým cestom. Zapekaciu misu vymažeme maslom a cesto do nej rozložíme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút dozlatova.