Zapečený chlieb s hubovou zmesou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 09. 06. 2009

Suroviny: 8 krajcov tmavého chleba, 200 g húb, 100 g tvrdého syra, 1 vajce, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice masla,soľ, korenie, maslo na potretie chleba.

Postup: Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky. Tvrdý syr nastruháme na hrubé rezančeky. Na panvici rozohrejeme za lyžicu masla, pridáme huby a podusíme na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody. V kastrolku rozohrejeme zbytok masla, pridáme múku a usmažíme svetlú zápražku. Do schladnutej zápražky vmiešame vajce, podusené huby, osolíme a okoreníme. Plátky chleba potrieme maslom, rozdelíme na ne hubovú zmes a posypeme nastrúhaným syrom. Chleby poukladáme na vyhriaty plech a v horúcej rúre zapekáme pokiaľ syr nezozlátne. Zapečené chleby môžeme doplniť zeleninovým šalátom.