Hubové karbonátky s ovsenými vločkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 09. 06. 2009

Suroviny: 400g čerstvých húb, kúsok cibule, 40 g masti, 200g ovsených vločiek, asi 2dl mlieka, strúhanka, 2 vajcia, mleté korenie, petrželka, soľ, hladká múka, olej na smaženie.

Postup: Madrobno nasekanú cibuľu speníme na masti, pridáme nadrobno pokrájané huby, nasekanú petrželku, okoreníme, osmažíme a dusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme niekoľko lyžíc vody. Prebrané ovsené vločky opláchneme studenou vodou, po odkvapkaní zalejeme mliekom, osolíme a uvaríme na hustú kašu. Do vychladenej kaše primiešame huby vydusené do tuku, jedno vajce, soľ a toľko strúhanky, aby vzniklo tuhšie cesto. Z tohoto cesta vytvarujeme 8 karbonátkov, obalíme ich v múke, vo vejci rozšľahanom s dvoma lyžicami mlieka a v strúhanke. Hotové karbonátky vypražíme z obidvoch strán na oleji. Podávame s dusenou zeleninou (napr. so špenátom).