Hubové karbonátky so šalviou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 09. 06. 2009

Suroviny: 1 cibuľa, 1 cesnak, 1 lyžica oleja, 500 g rajčín, soľ, korenie, cukor, pár kvapiek tabasca, 10 g sušených hríbov, 2 šalotky, 100 g anglickéj slaniny, 150 g húb- kuriatok, 4 lístky šalvie, 150 g teľacej pečienky, 1 vajce, 3 lyžice lieskových orieškov, 1/2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice nasekanej petrželky, 400 g mletého hovädzieho mäsa.

Postup: 1. Ošúpanú a nasekánú cibuľu a cesnak osmažíme na oleji. Rajčiny ošúpeme, nadrobno nakrájame, pridáme k cibuli a 10 min. podusíme. Ochutíme soľou, korením, cukrom a tabascom.2. Huby namočíme do vody. Šalotky najemno nasekáme. Slaninu pokrájame na kocočky. Očištené kuriatka nakrájame na plátky. Posekáme šalviu. 3/4 slaniny rozškvaríme a šalotku na nej osmahneme. Pridáme kuriatka, šalviu dusíme, až sa tekutina vyparí. Prisypeme nakrájené pečienky a 1/2 min. restujeme. 3. scedíme namočené huby, nakrájame a spolu s pečienkami, kuriatkami, vejcom, orechami, citronovou kôrou a petrželkou vmiešame do mletého mäsa. Okoreníme a vytvarujeme karbonátky. Na ostatnej masti ich so šalviou asi 10 min. opekáme. Hubové karbonátky: nakrájané huby sa podusia domäkka, zlejú a prepláchnu. Pridajú sa ingredience ako do mäsových karbonátkov-(soľ, majoránka, nakrájaná cibuľka, cesnak, vajce, strúhanka , rasca). Pomocou veľkej lyžice z hmoty odoberáme časť hmoty a vytvarujeme guľaté placky. Obalíme ich v troj-obale a vypražíme na oleji z obidvoch strán dočervena. Podávame so zemiakovou kašou.