Suroviny: Dva 1/4 L hrnčeky ryže, 30 dkg mletého mäsa alebo lanšmítu- (konzerva luncheon meat), niekoľko čerstvých húb alebo šampiňónov, 2 cibule, 5 dkg slaninky,
1/4 l vývaru z kocky masoxu, soľ, korenie, mletá paprika.
Postup: Ryžu opláchneme a uvaríme. Na rozškvarenej slaninke opražíme nakrájanú cibuľu a očištené huby, pridáme mleté maso alebo lanšmít,
posypeme korením a paprikou, mäso trochu osolíme a za častého miešania osmažíme. Podlejeme vývarom
a asi 1/2 hodiny dusíme. Lanšmít podlejeme len veľmi málo a tiež len krátko dusíme. Potom primiešame uvarenú ryžu a podľa chuti poprípade prisolíme. Na tanieri môžeme jedlo ešte posypať nastrúhaným syrom a obložiť mesiačikmi rajčín.