Suroviny: 3 hrnčeky nadrobno pokrájaných húb, 1 cibuľa, 2 rožky, 2 lyžice masla, 1 kelímok smotany alebo 1 hrnček mlieka, 2 vajcia,
plátok syra (asi 15 dkg), soľ, korenie, strúhanka, olej na vyprážanie.
Postup: Cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme na masle. Pridáme huby a dusíme, pokiaľ sa neodparí prebytočná voda.
Rožky pokrájame a prelejeme vlažnou smotanou alebo mliekom a necháme nasiaknúť. Potom rožky rozmačkáme vidličkou a pridáme
k hubám. Pridáme vajcia, nastrúhaný syr, soľ, korenie, podľa potreby zahustíme strúhankou a dobre premiešame. Z hubovéj změsi
vypracujeme menšie placočky, ktoré vypražíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán doružova.