Rezance zapečené s hubami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 09. 06. 2009

Suroviny: 1 balíček širokých rezancov- (500 g), 2 hrnčeky pokrájaných húb, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 lyžice tuku, mletá rasca, soľ, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice najemno posekanej petrželky, tuk na vymazanie pekáča.

Postup: Rezance uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a necháme odkvapkať. Huby osmažíme na rozohriatom tuku, osolíme, posypeme rascou a dusíme, až sa prebytočná voda odparí. Potom huby premiešame s rezancami, pridáme najemno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nasekanú petrželku. Zmes urovnáme do vymasteného pekáča, zalejeme mliekom, v kterom sme rozšľahali vajcia a v dobre vyhriatej rúre upečieme dozlatova.