Suroviny: 1 väčšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, masť, 1 PL hladkej múky, 1 PL mletej sladkej papriky, asi 1,2 L vody, vegeta, 4 väčšie zemiaky, 1 vetvička čerstvého zeleného maggi, mleté čierne korenie, soľ.
Postup: Na masti necháme zosklovatieť nadrobno nasekanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku, pridáme múku a za stáleho miešania ju opražíme. Potom prisypeme mletú papriku, premiešame a zalejeme studenou vodou. Za občasného premiešania necháme zovrieť. Do polievky vložíme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, pridáme vegetu, vetvičku maggi a necháme variť až sú zemiaky mäkké. Nakoniec polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame s chlebom.