Jogurtová ovocná torta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 13. 06. 2009

Suroviny: 3-4 veľké biele jogurty- (Actívia od Danone), 1 vrecko detských piškót, i vrecúško vaniľkového cukru, 1-2 PL rumu alebo sirupu, čerstvé ovocie (jahody, maliny ap.) NA OZDOBENIE: 1 vrecúško práškovej želatíny, (bielej alebo červenej podľa použitého ovocia), trocha ovocia aké sme použili do torty.

Postup: Jogurty zmiešame spolu s piškótami, cukrom a rumom vo väčšej mise. Do tortovej formy vypláchnutej studenou vodou rozprestrieme polovicu jogurtovej zmesi, na jogurtovú zmes pokladieme umyté a dobre odkvapkané ovocie. Ak použijeme jahody, tak tieto pokrájame na malé kúsky. Potom zalejeme druhou polovicou jogurtovej zmesi. OZDOBENIE: Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme na urovnané suroviny v tortovej forme a poukladáme nnavrch kúsky ovocia. Necháme zatuhnúť v chladničke.