Kakaová roláda s tvarohom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 13. 06. 2009

Suroviny: 5 vajec, 150 g kryštáľového cukru, 100 g polohrubej múky, 10 g -(1PL) kakaa, 1 PL oleja. NÁPLŇ: 2 dcl mlieka, 1/2 vrecúška vaniľkového pudingového prášku, 3 vrecúška vaniľkového cukru, 1 PL práškového cukru, 50 g masla, 250 g tvarohu, 4 plátky želatíny, manndarínkový kompót.

Postup: Z bieľkov ušľaháme nie príliš tuhý sneh. Po častiach do neho pridávame cukor a ušľaháme hodne dotuha. Znížíme obrátky šľahača na minimum a jeden po druhom zašľaháme žĺtky. Potom zľahka vmiešame múku- zmiešanú s kakaom a olej. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a rýchlo upečieme- ( 10 minut při 200°C ). Po upečení preklopíme na čistý papier na pečenie, spodný papier odlúpneme a položíme papier naspäť na korpus. Celé to zroľujeme i s obidvoma papiermi. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozmotáme, natrieme náplňou, pokladieme odkvapkanými mandarinkami ( alebo iným ovocím ) a zroľujeme. Povrch ľubovolne ozdobíme alebo iba pocukrujeme. Náplň: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Po vychladnutí do pudingu zašľaháme tvaroh, prípadne podľa chuti dosladíme. Plátky želatíny namočíme na 5 minut do studenej vody, vymačkáme, dáme do kastrólka a za stálého miešania zahrievame do úplného rozpustenia. Do rozpustenej želatiny postupne po častiach vmiešame tvarohovú hmotu a dôkladne premiešame.