Harlekýn

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 13. 06. 2009

Suroviny: CESTO: 4 vajcia, 100 g cukru, 20 g kakaa, 50 g hrubej múky, PLNKA: 30 g masla, 30 g hrubej múky, 1/4 L mlieka + 100 g masla, 100 g cukru, 30 g kakaa, 1 šľahačková smotana.

Postup: Postup Vmiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, múku a vmiešame tuhý sneh z bielkov. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej form. Z 30 g masla a 30 g múky usmažíme svetlú zápražku. Zalejeme ju mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla, 100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v hrubej vrstve natrieme na upečený korpus. Navrch natrieme nahusto vyšľehanú šľahačku. Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou a kompótovými višňami.