Bravčové na rasci

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 15. 06. 2009

Suroviny: 1/2 kg bravčového pliecka, 2 PL masti, 1 cibuľa, 1 PL hladkej múky, 1 čl celej rasce, 1/2 čl mletého čierneho korenia, soľ.

Postup: Mäso pokrájame na menšie kocky, posolíme, okoreníme a posypeme rascou. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a opečieme ho na cibuľovom základe zo všetkych strán. Potom mäso podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka. Na troche masti opražíme múku, zalejeme ju trochou studenej vody, rozmiešame a vlejeme do mäsovej šťavy. Na miernom ohni za častého miešania necháme prevariť. Nakoniec omáčku dochutíme podľa chuti soľou, korením a rascou. Podávame s ryžou alebo s knedľou.