Zapekané rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 15. 06. 2009

Suroviny: 600 g bravčových rezňov- z karé alebo stehna, 100 g šunky, 100 g tvrdého syra, olej, hladká múka, strúhanka, 2 kelímky pochúťkovej smotany, 4 vajcia, soľ, korenie.

Postup: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a obalíme v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci. Potom rezne opečieme z obidvoch strán na horúcom oleji. Teplé opečené rezne poukladáme do pekáča, na každý rezeň položíme po plátku šunky a syra. Vajcia vymiešame so smotanou, ochutíme soľou, korením a nalejeme na rezne v pekáči. Dáme do vyhriatej rúry a zapekáme pri 180°C asi 20 minút.Pred koncom zapekania posypeme strúhaným syrom a ešte 10 minút necháme zapiecť. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.