Suroviny: 100 g masla, 80 g práškového cukru, troška soli, citrónovú kôru, 2 dl mlieka, 20 g droždia, 2 žĺtky, 480 g hladkej múky, na natieranie dva žĺtky, 30 g masla
Tvarohová plnka: 4 žĺtky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g tvarohu, 200 g pretlačených zemiakov
Postup: Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame. Pridáme trošku soli, postrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a prilejeme k vymiešanému maslu. Ďalej pridáme žĺtky, múku a dobre vymiesime na hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dva diely. Jeden rozvaľkaný diel položíme na vymastený plech, natrieme tvarohovou plnkou, založíme druhým rozvaľkaným dielom a kraje dookola popritláčame. Žĺtky s maslom vymiešame, potrieme nimi pripravený koláč a vložíme do vyhriatej rúry upiecť.
Plnka: Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom dobre vymiešame. Pridáme pretlačený tvaroh, v šupe uvarené, ošúpané, pretlačené zemiaky a dobre spolu vymiešame.