Liptovské droby

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 17. 06. 2009

Suroviny: 1 000 g zemiakov, 1 vajce, 2 menšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice hladkej a 2 lyžice hrubej múky, bravčové črevá, tuk na vyprážanie, 1 lyžica strúhanky, majorán, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Očistené zemiaky nastrúhame spolu s očistenou cibuľou. Pridáme roztretý cesnak, hladkú a hrubú múku, vajce, strúhanku a korenie. Ochutíme majoránom a podľa chuti osolíme. Všetko dobre premiešame, zmes natlačíme do dobre umytých čriev a uzavrieme drievkom. Popicháme ihlicou a upečieme vo väčšom množstve tuku vo vyhriatej rúre. Počas pečenia obraciame. Podávame horúce s horčicou a chlebom.