Grilované bravčové rezne "Madeira"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 18. 06. 2009

Suroviny: 4 ks bravčových rezňov zo stehna, korenie, soľ, 1 dcl červeného vína Madeira, olej, 4 hrušky, jahodový džem, 1 citrón, kaviár.

Postup: Rezne naklepeme z obidvoch strán, okoreníme nahrubo natlčeným čiernym korením a dlaňou korenie povtláčame do mäsa. Potom rezne osolíme, pokvapkáme Madeirou a potrieme olejom. Rezne následne položíme na rozpálený gril a za občasného potierania Madeirou a olejom ugriľujeme domäkka. Hrušky po dĺžke rozkrojíme na polovičky , jadrince hlbšie vykrojíme a namiesto jadrincov dáme do hrušiek jahodový džem. Hrušky potom pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna, pokrájame na plátky-ale necháme v kope. Na tanier položíme rezeň, ozdobíme ho pripravenými hruškami a dozdobíme kopčekom kaviáru. Podávame s dusenou ryžou s hrozienkami.