Oravská kapustnica s bravčovými kotletami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 1 l vody z kyslej kapusty, 1 a pol litra vody, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 400 g údenej klobásy, 4 plátky bravčových kotliet, 10 -15 g sušených húb, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 40 g mandlí, 30 g hladkej múky

Postup: Do studenej vody dáme variť bravčové kotlety, klobásu a sušené huby. Po pol hodine varenia pridáme pokrájanú kyslú kapustu a postrúhanú zeleninu. Keď je všetko mäkké, pridáme cesnakovú zápražku, kapustovú vodu a chvíľu povaríme. Kotlety a klobásu vyberieme a polievku dochutíme majoránom, mletým čiernym korením a soľou. Klobásu pokrájame a vložíme späť do polievky. Kotlety dáme po jednom do tanierov a podávame.