Oravská zemiaková baba

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 40 dkg zemiakov, 15 dkg hrubej múky, 10 dkg cibule, 10 dkg slaniny, 2 - 4 strúčiky cesnaku, 6 dkg masti, majoránku, soľ

Postup: Slaninu zbavíme kože, rozkrájame na kocky a rozpustíme. Pridáme jemne nasekanú cibuľu a speníme. Olúpaný cesnak prelisujeme, plech alebo pekáčik dobre vymažeme masťou. Olúpané zemiaky postrúhame, osolíme, pridáme múku, spenenú cibuľu so slaninou, prelisovaný cesnak, majoránku a zvyšnú masť. Dobre premiešame a riedku zmes natenko rozotrieme na vymazaný pekáčik alebo na plech. Vložíme do predhriatej rúry a prudko opečieme. Do zlatista upečenú babu rozkrájame. Môžeme podávať teplú aj studenú.