Suroviny: Na cesto: 8 vajec, 200 g cukru, 2 lyžice kakaa, 100 g orechov, 50 g žemľovej strúhanky, 1 lyžica krupicovej múky
Na plnku: 2 dl mlieka, 1 až 2 žĺtky, vanilkový cukor, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica cukru, 100 g orechov, trochu mlieka, 120 g masla, 100 g cukru
Na polevu: 140 g cukru, 7 lyžíc vody, 40 g kakaa, 60 g rastlinného tuku
Postup: Žĺtky dobre vymiešame s 2/3 cukru, pridáme kakao a trochu vanilkového cukru. Do snehu zašľaháme zvyšok cukru a pridáme ho k žĺtkom aj s pomletými orechmi a múkou zmiešanou s trochou kypriaceho prášku. Cesto dáme do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy a pomaly pečieme.Spočiatku môže byť rúra dobre vyhriata, ale asi po 10-15 minutách pečenia ďalej pečieme už pri miernej teplote. Upečenú tortu vyklopíme a necháme stáť do druhého dňa. Potom korpus rozkrojíme na tri diely, naplníme orechovou plnkou a polejeme polevou.
Plnka: Z mlieka, žĺtkov, vanilkového cukru, múky a 1 lyžice cukru uvaríme za stáleho miešania hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Pomleté orechy s mliekom uvaríme do husta a necháme vychladnúť. Do dobre vymiešaného masla s cukrom primiešame krém a uvarené orechy a všetko spolu vymiešame.
Poleva: cukor s vodou prevaríme, do misky dáme kakao s tukom, pridáme sirup (cukor s vodou) a do hladka vymiešame. Keď poleva začne trochu hustnúť, vylejeme ju na tortu a širokým nožom rýchlo rozotrieme.tortovej formy a