Východniarska máčanka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 1 l šťavy z kyslej kapusty, 100 g prerastenej slaniny, 1 lyžicu masti, 50 g hladkej múky, 100 g sušených húb, mleté biele korenie, soľ, majorán, 3 až 4 strúčiky cesnaku, suchý chlieb.

Postup: Slaninu pokrájanú na kocky opražíme na masti do zlatožlta, poprášime ju hladkou múkou a opražíme do hneda. Zalejeme vodou z kyslej kapusty a necháme zovrieť. Pridáme vopred namočené sušené huby, korenie, soľ, prelisovaný cesnak a uvaríme domäkka. Nakoniec ochutíme majoránkou. Starý chlieb pred konzumáciou pokrájame na kocky a pri konzumácii namáčame v máčanke.