Suroviny: 2,5 litra vody, soľ, ocot, vnútornosti z kapra- (ikry a mliečie), hlavu z kapra, 1 cibuľu, niekoľko zrniečok čierneho korenia, bobkový list, trocha materinej dúšky, 100 g tuku, koreňovú zeleninu, 4 lyžice hladkej múky
Postup: Liter vody prevaríme so soľou a octom, dáme do nej očistenú hlavu a vnútornosti. Povaríme 15 minút. Hlavu a vnútornosti potom vyberieme, prilejeme zvyšok vody, dáme do nej cibuľu, celé korenie, bobkový list, trocha materinej dúšky a varíme ešte 15 minút. Medzitým opražíme na tuku pokrájanú zeleninu, zaprášime múkou a dáme do vriacej polievky. Po 15 minútach varenia polievku precedíme a vložíme do nej pokrájané vnútornosti. Podávame s opraženým pokrájaným rožkom.