Pohánkové pirohy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 400 g polohrubej múky, 200 g pohánkovej múky, 300 g tvarohu, 2 vajcia, 1 lyžicu oleja, vodu, cibuľu, soľ, 60 g masla alebo slaniny

Postup: Do polohrubej a pohánkovej múky dáme vajce, soľ, olej, podľa potreby aj vodu. V tanieriku pripravíme tvaroh s vajíčkom a soľou. Cesto rozvaľkáme a narežeme na štvorce, ktoré plníme tvarohovou zmesou a zliepame do tvaru trojuholníka. Varíme v osolenej vode 5 až 7 minút, potom scedíme. V panvici na masle upražíme nadrobno posekanú cibuľu alebo nakrájanú slaninu. Zalejeme tým pirohy, posolíme a servírujeme podľa chuti s acidofilným mliekom alebo kyslou smotanou. Toto je dávka na prípravu pre 4 osoby.