Salašnícky rezeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 400 g bravčového karé bez kosti, 250 g oštiepka, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, trochu bieleho vína, strúhanku, hladkú múku, soľ, olej, kečup, čerstvú červenú papriku

Postup: Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, potrieme roztlačeným cesnakom a položíme naň plátok oštiepka. Vajcia, hladkú múku a 5 dkg nastrúhaného oštiepku vypracujeme na cesto, v ktorom budeme rezne obaľovať. V prípade potreby ho zriedime bielym vínom. Mäso najprv obalíme v ceste, potom v strúhanke. Vyprážame na oleji. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.