Šarišské holúbky z mletého bravčového mäsa

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: kapustu, 1 kg ryže, 0,5 kg mletého bravčového mäsa, 2 až 3 cibule, červenú mletú papriku, soľ, čierne korenie, paradajkový pretlak

Postup:Celú hlávku kapusty dáme do vriacej vody a postupne vyberáme listy, ktoré sa odlupujú od hlávky. Z listov vyrežeme hlúby a môžeme ich aj narezať na polovice, keď sú veľké. Urobíme si plnku, ktorú budeme zakrúcať do listov. Ďalej opražíme cibuľu a mleté mäso, posolíme a okoreníme. Všetko to spolu s ryžou, paprikou a pretlakom v miske zmiešame. Na listy dáme trošku plnky, zakrútime do lievika a okraje zatlačíme dovnútra, aby sa holúbky nerozpadli. Na spodok hrnca dáme zopár prázdnych listov, na to naukladáme naplnené holúbky. A nakoniec zalejeme vodou zmiešanou s pretlakom. Posolíme a varíme, dokiaľ nie je ryža dovarená.