Rezne z mletej srňaciny

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Divina, Vydané dňa: 21. 06. 2009

Suroviny: 500 g mletého mäsa zo srnca, 50 g údenej slôaninky, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne aj nové korenie, niekoľko zrniečok koriandru, muškátový oriešok, 1 bobkový list, 1 PL smotany, 2 vajcia, strúhannka, masť.

Postup: Umyté odblanené mäso zomelieme spolu s cibuľou, cesnakom a slaninkou na mäsovom mlynčeku. Zmes osolíme, okoreníme koreniami, podrveným koriandrom a bobkovým listom a nakoniec troškou nastrúhaného muškátového orieška. Pridáme smotanu, vajcia, premiešame a podľa potreby zmes dohustíme strúhankou. N doske posypanej strúhankou vyformujeme rezne, ktoré potom na horúcej masti pomaly vypražíme z obidvoch strán dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.