Suroviny: 1 kurča, 2 cibule, klobásky na pečennie alebo párky, šalvia, worcestrová omáčka,
1 citrón, anglická hoirčica- (alebo do plnotučnej horčice primiešať Cayenské korenie), 5 strúčikov cesnaku, mrazený hrášok, hlávkový šalát, zeleninový vývar, zemiaky.
Postup: Cibuľu rozkrájame na osminky. Dáme do misky, pridáme worcester, trocha šalvie, šťavu z jedného citróna, horčicu, 5 roztlačených strúčikov cesnaku. Všetko dáme do igelitového sáčku, premiešame, pridáme rozporciované kurča a necháme marinovať cez noc. Druhý deň vložíme marinované kurča do pekáča, pridáme neolúpané strúčiky cesnaku, malé klobásky na pečenie a pečieme do ružova. Podávame s upečenými zemiakmi s hráškom a duseným šalátom.
Príprava hrášku so šalátom:
šalát natrháme, dáme do hrnca a mierne podlejeme. Začneme dusiť. Pridáme mrazený hrášok podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.