Kura troch hořčíc

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 1PL plnotučnej horčice, 1 PL kremžskej horčice, 1 PL Dijónskej horčice, 1 PL ríbezľovej marmelády, mleté korenie, soľ, sterilizovaná zelenina Moravanka, 100 g masla.

Postup: Kurča očistíme, naporcujeme, okoreníme, osolíme a vložíme do pekáča. Všetky tri druhy hořčice spolu s ríbezľovou marmeládou zmiešame na marinádu a potrieme ňou kurča ze všetkých strán. 1. receptúra pani Klausovej: Potom kurča dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Akonáhle sa povrch mäsa „zatiahne“, pridáme ku kurčaťu sterilizovanú zeleninu aj s nálevom a pečieme, až je kura mäkké. 2. variacia podľa- Kluci v akci: Ku kurčaťu pridáme sterilizovanú zmes Moravanka aj s nálevom, pokladieme na kurča plátky masla a pečieme v stredne vyhriatej rure do zlatohneda. tu vidieť, že keď dvaja roibia to isté, nemusí to byť rovnaké! Ako doporučuje pani Klausová, kura troch hořčíc chutí najlepšie so zemiakovým knedlíkom, alebo podľa Kluci v akci: so zemiakovou kašou.