Zemplínské plnené rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 06. 2009

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 50 g údenej slaniny, 150 g domácej klobásy (príp. jemnej salámy), 1 cibuľu, 60 g bravčovej masti, 2 lyžice hladkej múky, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Z mäsa nakrájame rezne, mierne naklepeme a narežeme okraje. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Pomelieme klobásu (salámu), nakrájame cibuľu na plátky a údenú slaninu nakrájame na drobné kocky. Na každý rezeň položíme mletú klobásu, cibuľu a slaninu, prehneme napoly a prepichneme špáradlom, aby nám plnka nevykĺzla. Mäso pečieme na rozpálenej masti z oboch strán do mäkka. Potom mäso vyberieme z masti, zaprášime ju múkou, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou alebo vývarom (napr. bujón z kocky) a necháme variť, kým sa tuk nezačne oddeľovať od šťavy. Šťava má byť svetločervená. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a šalátom z čerstvej zeleniny.