Prekladaná bravčovina

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 06. 2009

Suroviny: 600 g bravčového mäsa z pleca, 100 g údenej slaniny, kyslú kapustu, 4 cibule, 4 zemiaky, mäsový vývar, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Mäso umyjeme, nakrájame na menšie tenké rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime červenou paprikou. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska a ukladáme do ohňovzdornej misy striedavo s pripravenými rezňami, plátkami údenej slaniny a kolieskami olúpaných zemiakov. Podlejeme mäsovým vývarom a dusíme prikryté v rúre. Podávame s kyslou smotanou.