Zemplínský bravčový perkelt

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 06. 2009

Suroviny: 500 g bravčového pliecka, 23 lyžice tuku, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, rascu, majorán, mletú papriku, 2 zelené papriky, 4 rajčiaky, soľ

Postup: 1. V teplom tuku prehrejeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme koreniny a pokrájaný cesnak, trochu podlejeme vodou a základ prevaríme. 2. Do vriaceho základu vložíme na kocky pokrájané mäso, pomiešame a prikryté pomaly dusíme vo vlastnej šťave. 3. Potom vložíme pokrájané rajčiaky a papriky, premiešame, podlejeme horúcou vodou a varíme, kým tuk nevystúpi na povrch. 4. Vhodnou prílohou je ryža alebo rôzne cestoviny.