Čučoriedková olejová bábovka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 22. 06. 2009

Suroviny: 6 dl hrubej múky, 4 dl kryštálového cukru, 1 polievkovú lyžicu škorice, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 dl oleja, 1 dl vody, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, 370 g čučoriedkového kompótu alebo čerstvých čučoriedok

Postup: 1. Do misy dáme múku, cukor, škoricu, sódu bikarbónu a premiešame. 2. Potom pridáme vajcia rozšľahané vo vode, olej a vypracujeme cesto. 3. Do vypracovaného cesta vmiešame precedené čučoriedky. 4. Formu na bábovku vymastíme, vysypeme strúhankou a rovnomerne vložíme cesto, polovicu z neho môžeme zmiešať s kakaom. 5. Vo vyhriatej rúre upečieme. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.