Suroviny: 150 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 50 g pomletých vlašských oirechov, 100 g masla alebo Hery,2 žĺtky. NA POLEVU: 50 g čokolády, 80 g práškového cukru, 3 dcl vody, 20 g masla alebo stužený tuk.
Postup: Múku s cukrom preosejeme do misy, pridáme orechy, postrúhané maslo, žĺtky a všetko spolu vymiešame. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C. Upečené tortičky polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme jahodami. POLEVA: Čokoládu, cukor a vodu varíme za stáleho miešania asi 3 minúty. Potom odstavíme z ohňa, pridáme tuk a miešame až pokiaľ poleva nezačne tuhnúť.