Mokka suflé

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 25. 06. 2009

Suroviny: 60 g hladkej múky, 80 g kryštáľového cukru, 1 PL kakaa, 1 dcl kávy, 3 vajcia, 100 g tvarohu, maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formičiek, práškový cukor na posypanie. NA KOMPÓT: 4 pomaranče, 2 PL kryštáľového cukru, PL pomarančového likéru.

Postup: Pomaranče ošúpeme aj s bielou časťou a nakrájame na filety bez blán. Šťavu zachytíme. Cukor na kompót skaramelizujeme, zalejeme pomarančovou šťavou, likérom a pridáme pripravené pomarančové filety (dužinu). Formičky na suflé vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Zmiešame múku s kakaom a so 40 g cukru. Pridáme kávu a za stáleho miešania prevaríme a potom schladíme. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Zvyšný cukor vyšľaháme s bielkamy na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s tvarohom a primiešame ich do kávovej zmesi. Nakoniec do zmesi primiešame zľahka aj sneh z bielkov.zmeso naplníme pripravené formičky a pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 30 minút. Upečené posypeme práškovým cukrom a podávame dozdobené s pomarančovým kompótom.