Živánska

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 05. 07. 2009

Suroviny: 500 g karé, 500 g zemiakov, 2 - 3 cibule, 2 dl vody, 0,5 dl oleja, korenie, soľ, mletá rasca

Postup: Zemiaky a cibuľu očistíme, nakrájame na 4 mm hrubé krúžky, mäso nakrájame na menšie medailónky a naklepeme. Takto pripravené suroviny ukladáme do pekáča na vrstvy zemiaky, mäso, cibuľa. Každú vrstvu osolíme, okoreníme a posypeme rascou, podlejeme vodou a olejom. Prikryjeme alobalom lesklou stranou dole a dáme piecť na 220 stupňov cca 1 hodinu. Keď sú vrchné zemiaky hotové, alobal dáme dole a necháme mierne zvrchu ešte zapiecť.