Suroviny: 750 g zemiakov, 10 strúčikov cesnaku, 2 dl detskej krupice alebo hrubej múky, 6 - 7 dl mlieka, 2 - 3 PL nasekaných škvarkov, štipka timiánu a šalvie, 1/2 čl mletej rasce, 1 čl majoránky, 4 guľôčky nového korenia (podrviť), trocha mletého korenia, soľ a masť na vymazanie plechu
Postup: Plech s vyššími okrajmi vymastíme masťou a odložíme na chladné miesto. Zemiaky ošúpeme a najemno nstrúhame. Potom zemiaky zasypeme krupicou a premiešame. Pridáme mlieko a znova dobre premiešame. Pridáme koreniny, rozotretý cesnak a cesto premiešame! Musí byť dobre riedke. Nakoniec primiešame oškvarky a cesto vylejeme na vymastený plech. Urovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre na 250 stupňov 45 minút. Cesto by malo byť 1 - 1,5 cm vysoké. Správne upečená haruľa by mala mať hnedkastú kôrku a zhnednuté okraje. Haruľu krájame po čiastočnom schladení na štvorce. Výborná je k špenátu alebo k niektorým polievkám.