Domáca treska v majonéze

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 10. 07. 2009

Suroviny: 800 - 1000 g rybieho filé, 2 veľké cibule, 3 dl octu, 2 mrkvy, 3 - 4 PL horčice, 5 bobkových listov, soľ, celé čierne korenie, mleté korenie, 1 veľká majonéza

Postup: Rozmrazené filé uvaríme v kyslom náleve (3 dl vody, pohár octu, celé korenie, bobkové listy). Nálev varíme asi 5 minút, potom pridáme rozmrazené filé a varíme 10 - 15 minút. Potom filé vyberieme na sitko a necháme vychladnúť. Zatiaľ si očistíme mrkvu a cibuľu. Mrkvu dáme variť na 5 minút do osolenej vody. Vychladnutú postrúhame. Filé roztlačíme poriadne vidličkou. Pridáme všetky suroviny, majonézu, nasekanú cibuľu, 2 PL horčice, 2 - 3 PL octu. Na záver ochutíme mletým korením a opatrne aj soľou. Dobre premiešame a dáme na 24 hodín do chladničky uležať. Potom znova dochutíme, ak treba, napr ešte majonézou, horčicou, octom a p.