Citrónové kuriatko

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 13. 07. 2009

Suroviny: 400g kuracieho mäsa, 4 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu, 1 lyžica vína, 1 lyžica sójovéj omáčky, 1 lyžica cukru, šťava z 1 citróna, 1 vajce, 50g čínskej kapusty, 2 rajčiny, 1 lyžica škrobu - (solamyl), 1 lyžička hladkej múky, ocot, soľ.

Postup: Na hrubšie plátky nakrájané kuracie mäso mierne okoreníme a zmiešame s marinádou, ktorú sme pripravili z citrónovej šťavy, 1 lyžičky vína, škrobu a múky. Necháme 20 minut v chlade odležať. Na rozpálený olej vložíme mäso, dobre premiešame a asi 3 minúty prudko restujeme. Potom pridáme kečup, sójovú omáčku, dochutíme cukrom, octom a prisolíme. Ešte chvíľu restujeme, potom preložíme na teplý tanier a ozdobíme plátkami rajčiny, citrónu a jemnými rezančekmi čínskej kapusty. Podáváme s hranolkami alebo s ryžou.