Suroviny: 250 g hovädzieho a 250 g bravčového mäsa, 2 cibule, 4 rajčiny, 4 papriky, 1 uhorka, 6 strúčikov cesnaku, worcester, korenie, drvená rasca, štipka zázvoru, provensálske a kayenské korenie, soľ, 1 balíček špagiet, 200 g strúhaného syra Ementál
Postup: Každé mäso zvlášť zomelieme na hrubšej mriežke a každé osobitne dáme restovať na jednej nasekanej cibuli. Ak je mäso mäkké, dáme ich spolu do jedného hrnca, pridáme ošúpané rajčiny bez jadierok, nadrobno nakrájanú papriku, pokrájanú uhorku na tenké rezance, prelisovaný cesnak, koreniny podľa chuti a zmes osolíme. Krátko spolu podusíme. Špagety uvaríme podľa návodu. Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme 1/3 mäsového základu, na mäso 1/3 špagiet a takto postupujeme, až minieme suroviny. Nakoniec poslednú vrstvu špagiet posypeme postrúhaným syrom. Misu zakryjeme vekom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a zapekáme asi 20 minút. Podávame so zeleninovou oblohou.