Bačovská pochúťka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 17. 07. 2009

Suroviny: 500 g zemiakov, 200 g krupice, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, 300 g domácej klobásky, soľ, cibuľa, olej, 1 pohárik kyslej smotany, kyslá kapusta, údená slaninka

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Očistíme, postrúhame, pridáme múku, krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme tuhé cesto. Cesto vyvaľkáme na hrubší plát, do stredu cesta položíme varenú klobásu a zvinieme do tvaru knedle. V osolenej vode varíme 15 - 20 minút. Pokrájame na plátky a podávame s kapustou, obliate smotanou a opraženou slaninkou.