Papoutsaki

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 19. 07. 2009

Suroviny: 2 baklažány, 1 veľká cibuľa, 500 g mletého mäsa (mix hovädzieho aj bravčového), 2 olúpané rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, korenie, soľ, olivový olej, 2 celé rajčiny, 300 g mozarelly. Bešamel - 500 ml mlieka, 100 g masla, 2 PL hladkej múky, 1 vajce, soľ.

Postup: Baklažány po dĺžke rozkrojíme, na reze posolíme, aby pustili vodu. Na olivovom oleji osmažíme nasekanú cibuľu dosklovita, pridáme mleté mäso, orestujeme a potom pridáme olúpané pokrájané rajčiny, nasekanú petržlenovú vňať, zmes osolíme a okoreníme. Pripravíme si bešamel z 1/2 dávky mleika, pridáme maslo a privedieme do varu. V durej polovici mlieka rozmiešame múku a za stáleho miešania zavaríme do vriaceho maslového mlieka, osolíme, za stáleho miešania pridáme vajce a miešame až do schladnutia. Osušené baklažány osmažíme na olivovom oleji prudko z obidvoch strán. Dužinu na rezoch lyžicou postláčame dovnútra. Naplníme mäsovou zmesou, polejeme bešamelom, navrch dáme plátky rajčín, mozarelly a zapečieme pri 180 - 200 stupňoch asi 30 minút.