Suroviny: 1 kag menších zemiakov, soľ, olej, 200 g údenej slaninky alebo údeného bôčika, 5 cibúľ, kocka bryndze, petržlenová vňať, alobal
Postup: Surové zemiaky dôkladne umyjeme kefkou, opláchneme a osušíme. Potom ich aj so šupkou nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Slaninku nakrájame na plátky a cibuľu na tenšie kolieska. Pripravené suroviny striedavo napichujeme na ihly, až sú ihly zaplnené. Potom všetky ihly potrieme olejom, osolíme a ľahko okoreníme. Takto pripravené ražniči zabalíme každé zvlášť do alobalu. Okraje alobalu dôkladne utesníme, aby nevytiekla šťava! Pečieme na plechu v horúcej rúre alebo na rošte v grile asi 20 minút. Potom obal na vrchnej časti opatrne roztvoríme a ešte zapekáme, až povrch jemne zhnedne. Pri podávaní v roztvorenom alobale ozdobíme ražniči ušľahanou bryndzou a nasekanou petržlenovou vňaťou.