Glazované kuracie rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 21. 07. 2009

Suroviny: 4 kuracie rezne z prsíčok, 2 PL pomarančového džemu, 2 PL čilí omáčky, 1 PL oleja, 500 g brokolice, 250 ml kuracieho vývaru -(z kocky), 4 PL bieleho vína, soalmyl, soľ, 2-3 PL limetkovej alebo citrónovej šťavy.

Postup: Najprv zmiešame džem, čilí omáčku a olej na marinádu. Kuracie rezne potrieme namiešanou marinádou a uložíme ich prikryté do chladničky. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom rezne uložíme do pekáča, osolíme a trocha podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút. Počas pečenia rezne potierame zvyšnou marinádou. Brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode asi 8 minút. Uvarenú brokolicu scedíme a necháme odkvapkať. Rezne vyberieme z pekáča a odložíme do tepla. Výpek rozriedime vývarom z kocky, prevaríme a zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali v bielom víne. Necháme prehriať a omáčku dochutíme limetkovou alebo citrónovou šťavou. Upečené rezne pred podávaním rozkrojíme na plátky, podlejeme omáčkou a obložíme ružičkami brokolice. Podávame s opečenými zemiakmi a ozdobené plátkami limetky alebo citróna.