Bravčové rezne trojakej chuti

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 21. 07. 2009

Suroviny: 4 väčšie rezne z bravčového stehna, 2 cibule, 1 dcl smotany, 1 PL cesnakovej pasty, mletá červená paprika, rasca, čierne mleté korenie, hladká múka, olej, maslo.

Postup: Rezne z obidvoch strán dobre naklepeme, okraje ponarezujeme a z jednej strany potrieme cesnakovou pastou. Potom ich posypeme mletou paprikou, rascou, korením a rezne uložíme na seba. Necháme prikryté odležať asi 1 hodinu v chladničke. Na panvici s trochou oleja orestujeme na pásiky nakrájanú cibuľu do zlatohneda. Odležané rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z obidvoch strán dozlatista. Opečené rezne zabalíme do alobalu a dopečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút. Do výpeku po pražení mäsa pridáme oriešok masla, trocha múky a cesnakovej pasty. Spolu orestujeme a zalejeme smotanou. Krátko prevaríme. Na taniere nalejeme po troche omáčky, na omáčku položíme upečené rezne a na každú porciu dáme za 1 PL opraženej cibule. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s hranolkami.