Kuracie rezne s hroznom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 21. 07. 2009

Suroviny: 4 kuracie rezne z prsíčok, 200 g hrozna, 1 cibuľa, 1 smotana na šľahanie, mleté biele korenie, vegeta, 5 PL hladkej múky, 2 PL masla, soľ, olej.

Postup: Odblanené kuracie rezne prekrojíme na menšie rezníky a opatrne pod fóliou naklepeme. Naklepané rezníky osolíme, posypeme vegetou, bielym korením a necháme trocha odležať. Potom ich obalíme v hladkej múke a na oleji ich prudko opečieme z obidvoch strán dozlatova. Do výpeku pridáme maslo, nasekanú cibuľu a necháme orestovať. Potom pridáme rozkrojené bobule hrozna, podusíme a zalejeme smotanou. Omáčku dochutíme korením, vegetou a krátko povaríme. Nakoniec vložíme do hotovej omáčky opečené rezníky a necháme prehriať. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.