Kuracia roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 07. 2009

Suroviny: 1 kurča (cca 1200 g), 1 zelená (PCR) parika, 50 g sterilizovaného hrášku, 50 g masla, 3 vajcia, soľ, korenie, 6 plátkov šunky, 6 plátkov tvrdého syra, maslo na vymastenie pekáča.

Postup: Kurča očistíme, umyjeme a dobre osušíme. Potom kurča vykostíme: Na prsnej kosti mäso nakrojíme z obidvoch strán od prsnej kosti, a mäso postupne oddeľujeme od kostí až ku krídlam. Mäso od krídiel odrežeme a kostru od mäsa oddelíme. Takže nám na mäse ostali len stehná, ktoré tiež vykostíme. Papriku umyjeme, vykrojíme z nej jadrince a pokrájame ju na kocočky. Hrášok scedíme. Na panvici rozohrejeme maslo a papriku aj s hráškom na masle opražíme. Pridáme rozšľahané vajíčka, osolíme, okoreníme a miešame až sa vajíčka zrazia na praženicu. Praženicu necháme vychladnúť! Na vykostený kurací plát pokladieme šunku, plátky syra, rozotrieme naň vychladnutú praženicu a všetko stočíme do rolády. Roládu previažeme niťou a uložíme ju do maslom vymasteného pekáča. Roládu pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 60 minút. Počas pečenia podlievame podľa potreby vývarom alebo vodou. Zároveň roládu prelievame výpekom. Upečenú roládu zbavíme nití a pokrájame ju na hrubšie plátky. podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom, alebo s ryžou a šalátom.