Balkánske široké rezance

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 03. 08. 2009

Suroviny: 300 g širokých rezancov, 50 g parmezánu, (alebo tvrdý syr), 1-2 strúčiky cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 60 g pistácií-(alebo lieskové oriešky), 5 PL olivového oleja, korenie, soľ.

Postup: Rezance uvaríme podľa návodu na obale, uvarené scedíme a necháme dobre odkvapkať. Parmezán nastruháme na väčšie kúsky (hoblinky). Ošúpaný cesnak prelisujeme, pridáme nasekané pistácie, parmezán, a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dáme do mixéra, pridáme olej a krátko rozmixujeme. (Z pistácií, parmezánu a vňate si po troche odložíme na ozdobu.) Rozmixované pesto dochutíme korením a soľou. Horúce uvarené rezance premiešame z rozmixovaným pestom, rozdelíme na taniere a dozdobíme nasekanými pistáciami, vňaťou a hoblinkami parmezánu.