Suroviny: 1 vajce, 1 cibuľa, 1 PL masla, 400 g hrášku, 3/4 L zeleninového vývaru -(z kocky), hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 4 PL kyslej smotany, soľ, korenie, 1 bageta.
Postup: Vajce uvaríme natvrdo a ošúpeme. Na masle opražíme nadrobno naselkanú cibuľu, pridáme hrášok, podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. Mäkký hrášok v polievke rozmixujeme spolu s 2 PL kyslej smotany, pridáme nasekanú vňať a dochutíme soľou a korením. Bagetu nakrájame na krajčeky a nasucho ich opečieme na platni alebo teflónovej panvici. Polievku servírujeme s kocočkami uvareného vajca, pokvapkanú trochou smotany a posypanú petržlenovov vňaťou. Ako prílohu podávame opečené krajčeky bagety.